Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας

Το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας υπόσχεται 6 ημέρες ατελείωτης μουσικής, χορού και ξεφαντώματος δίπλα στον ποταμό Αλιάκμονα.

Κάθε χρόνο, επισκέπτονται το River Party χιλιάδες άτομα, έχουν τραγουδήσει μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής και το 2012 ψηφίστηκε και βραβεύτηκε ως ένα από τα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του «Europe Festival Awards 2012».

Τα πράγματα ωστόσο, ήταν τελείως διαφορετικά το 1978… Όλα ξεκίνησαν από μια παρέα φίλων που περνούσαν τα καλοκαίρια τους στο Νεστόριο της Καστοριάς για διακοπές, και η οποία άρχισε να κατασκηνώνει και να κάνει πάρτι δίπλα στις όχθες του ποταμού. Λίγα χρόνια μετά και βλέποντας ότι τα πάρτι αυτά είχαν μεγάλη απήχηση στον κόσμο, η παρέα αποφάσισε να κάνει την πρώτη της απόπειρα να το οργανώσει λίγο πιο επίσημα, σε μορφή φεστιβάλ. «Καλέσαμε τους Blues Gun, μερικά λαϊκά συγκροτήματα για να έχουμε και κάποια εμπορικότητα και τις Τρύπες. Η συμφωνία μάλιστα ήταν να πληρώνονταν μόνο αν βγάζαμε χρήματα. Ηταν μια μαγική συναυλία. Ολα πήγαν καλά και τα έξοδα βγήκαν», έχει δηλώσει παλαιότερα ο Δημήτρης Κουτσομύτης, κάτοικος της περιοχής και ένας από την τότε παρέα.

Το 2012 η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε επιτυχία, με περισσότερα από 1000 ηλεκτρονικά εισιτήρια να εξαφανίζονται σε λίγες μόνο ώρες από την έναρξη της προπώλησής τους και κερδίζοντας τη 12η θέση στα καλύτερα μουσικά κατασκηνωτικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

people.gr/riverparty