Γαϊτάνης

Στην ερώτηση «πού θα φάμε καλό ψάρι», όλοι οι ντόπιοι απαντούν στον Γαϊτάνη! Εκτός κέντρου, μόλις 1 χλμ. από το Δισπηλιό, αυτή η οικογενειακή ψαροταβέρνα έχει γίνει από το 1997 συνώνυµο της ψαροφαγίας στην Καστοριά.

Με πρώτη ύλη ζωντανά ψάρια που φτάνουν καθημερινά από το Ιόνιο (κυρίως από Λευκάδα) και µαµαδίστικες συνταγές από την κα Έλλη που είναι στο τιµόνι της κουζίνας, δικαιολογεί επάξια τη φήμη της. Εκτός από ψητό ψάρι, εδώ τα must είναι η λαχταριστή ψαρόσουπα, τα ζυµαρικά µε θαλασσινά (πολύ γευστικό είναι το κριθαράκι µε γαρίδες), ενώ πάντα υπάρχουν και πρωτότυπες προτάσεις εκτός καταλόγου όπως σαρµαδάκια µε γαρίδα, σουπιές µε σπανάκι αλλά και φαγκρί µε κριθαράκι! Τα συνοδεύουµε µε σπιτικά, ζεστά και κρύα ορεκτικά αλλά και φρέσκα χόρτα ή λαχανικά στον ατµό, που γίνονται εκείνη την ώρα.

Όσο για τους μερακλήδες, εδώ θα βρουν μεγάλη ποικιλία σε μεζέδες για το τσιπουράκι τους, όπως το περίφημο χταπόδι στη σχάρα, σκουμπρί, λακέρδα, γαύρο µαρινάτο αλλά και καρπάτσιο ψαριών. Στα συν η ενημερωμένη κάβα που αριθµεί 80 ελληνικές ετικέτες! Ο επίλογος γράφεται με κάποιο από τα επιδόρπια ημέρας, όπως ψητό κυδώνι, καζάν ντιπί ή καρυδόπιτα.

1 χλµ. από το Δισπηλιό Καστοριάς
Τηλέφωνο: 24670 85384, κιν.6972 450614
www.gaitaniskastoria.gr

 

Φωτογραφίες