12η Πεζοπορία στο Γράμμο

Ο Δήμος Νεστορίου σας προσκαλεί  στην «12η Πεζοπορία του Γράμμου», εκδήλωση που εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Κοτύλης του Δήμου Νεστορίου. Οι διαδρομές θα είναι οι εξής: – Από τον Αυχένα Κοτύλης έως τη Κυψέλη και επιστροφή, μήκους 5 km– …

Continue reading  

Κορέστεια 2017: Στα πλινθόκτιστα με τον Κώστα Μακεδόνα

Η Αντιδημαρχία “Τουρισμού – Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017” πραγματοποιεί μουσική βραδιά στα πλινθόκτιστα του Άνω Κρανιώνα Κορεστείων, την Κυριακή 30 Ιουλίου & ώρα 21:30.

Continue reading  

Η Καστοριά από μία διαφορετική οπτική ματιά (βίντεο)

H Καστοριά είναι η πιο όμορφη πόλη. Χτισμένη σε μια εκπληκτική τοποθεσία στη χερσόνησο που σχηματίζεται πάνω στη λίμνη Ορεστιάδα, βλέπει καθημερινά το πρόσωπό της στα νερά αφού η λίμνη περιβάλλει όλη την πόλη.

Continue reading  

Καστοριά: Αρχοντικά, γουναράδικα και βόλτες στη λίμνη

Μια τεράστια γυάλινη επιφάνεια, παγωμένη από το κρύο, καθρέφτης όλων, ακόμη και του επίμονου ήλιου, βρίσκεται σχεδόν κάθε στιγμή μπροστά μου. Σαν να κινούνται σχεδόν όλα γύρω της. Η λίμνη Ορεστιάδα έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού μνημείο φυσικού κάλλους.

Continue reading  

Πριν φτάσεις στην Καστοριά, δες που πρέπει να κάνεις μια στάση!

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού και έδρα του οµώνυµου δήμου –που πήρε το όνομά του από την αρχαία Ορεστίδα–, «φιλοξενεί» το αεροδρόµιο της Καστοριάς και τα τελευταία χρόνια διεκδικεί ένα σημαντικό κομμάτι από την τουριστική «πίτα» με ιδιαίτερα αξιόλογες επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας.

Continue reading